Kultura i povijest

The hotel is a series of open-house hotels inspired by the diversity and originality of the streets and scenes that surround us.

MEMORIJALNI CENTAR NIKOLA TESLA

Veliki izumitelj, fizičar te pronalazač rođen je 10. srpnja 1856. godine u selu Smiljan a njegova rodna kuća pretvorena je u memorijalni centar koji se svakako isplati posjetiti prilikom boravka na Plitvičkim jezerima.
Memorijalni centar „Nikola Tesla“ Smiljan sastoji se od povijesnih i novo sagrađenih objekata. Povijesni objekti su: Rodna kuća Nikole Tesle, crkva apostola Svetog Petra i Pavla, gospodarski objekt (štala), kameni spomenici i klupe arhitekta Zdenka Kolacija.
Novo sagrađeni objekti su: trijem, ispitna stanica i multimedijalni centar s pripadajućim igralištem za djecu.

KUĆA VELEBITA

Kuća Velebita u mjestu Krasno je informacijski centar za ljubitelje planine Velebit i predstavlja doživljaj Velebita kroz prezentaciju prirode i života od davnina u divljini.

Koncepcija priče o velebnoj planini Velebit postavljena je na 4 kata gdje se atraktivan sadržaj može pogledati kroz prezentaciju prirodnih i kulturnih vrijednosti PP parka Velebit tijekom cijele godine. Ovdje se možete informirati što posjetiti i doživjeti u Parku, mjestu Krasno i okolici, te kupiti ulaznice i suvenire.

RASTOKE - MLINOVI

Rastoke mnogi posjetitelji nazivaju “Plitvice u malom”, stoga svakako preporučujemo posjet ovom etnografskom području gdje se nalaze – Mlinovi žličari.

Rastočki mlinovi stoljećima oduzimaju dah avanturistima i putopiscima, a gotovo svaki je od njih nacrtao skicu vizure vodopada ili napisao crticu o njihovoj čudesnoj ljepoti.

CESTA SIRA

Mlijeko, mliječni proizvodi, a naročito lički sirevi, su
oduvijek bili na dobrom glasu kao iznimno kvalitetni i iz tog razloga je nastala Cesta sira Ličko-senjske županije.

Volite li sir ili se pribojavate da vam dijete misli kako su sve krave ljubičaste ili da mlijeko nastaje u tetrapaku, preporučujemo da pođete na jedinstven izlet, na Cestu sira Ličko-senjske županije, na kojoj vas očekuje, za sada, 50-tak sirara s vrlo različitim, ali krasnim i što je najvažnije, kontroliranim sirevima.

Check Availabity

1 Room , 1 Adult , 0 Children
Rooms
Adults
Childrens